Praktische zaken voor je bromfiets theorie examen

Ben je van plan om binnenkort jouw bromfiets theorie-examen te halen? In deze blog lees je adviezen en tips over de praktische zaken van het examen. Zo kan je goed voorbereid het examen in gaan, en kom je niet voor verassingen te staan.

Voorbereiding

Voordat je deel kan nemen aan het examen moet je natuurlijk goed de stof doornemen en oefenen. Je kunt een theorie cursus nemen, of zelf oefenen met de bromfiets theorie examen uitleg die je op het internet of in een theorie boek vindt. Als je naar het CBR gaat voor je examen, moet je altijd je legitimatiebewijs en je reserveringsnummer meenemen. Bij het CBR kan je je aanmelden bij een aanmeldpaal. Met je reserveringsnummer meld je je aan, en wacht je tot je aan de beurt bent.

Het examen

Het examen duurt 30 minuten, of 45 minuten als je extra tijd hebt aangevraagd, bijvoorbeeld met een dyslexieverklaring. Er zijn ook individuele examens voor mensen die een tolk nodig hebben, of extra begeleiding nodig hebben. Het theorie-examen voor de bromfiets bestaat uit 50 vragen over verkeersinzicht en verkeersregels. De vragen worden op de computer beantwoord. Als je 44 vragen of meer goed hebt, ben je geslaagd voor je theorie-examen. Deze uitslag krijg je gelijk na het examen op je beeldscherm te zien.

Gezakt?

Ben je gezakt voor je theorie-examen? Je krijgt direct de uitslag met alle fouten te zien. Na het examen heb je een paar minuten de tijd om deze vragen door te nemen. Binnen 24 uur krijg je de uitslag ook op de mail toegestuurd. Zo kan je de fout beantwoorde vragen nog eens doornemen en op die onderdelen extra oefenen.

Geslaagd?

Nadat je het theorie-examen gehaald hebt, is de uitslag nog anderhalf jaar geldig. Dit betekent dat je in anderhalf jaar je rijexamen voor de bromfiets moet halen, anders moet je het theorie-examen opnieuw maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *