Laadnetwerken

Aarass Rijopleiding

De elektrische auto is helemaal in. Vroeger werd er altijd gezegd dat in de toekomst er allemaal elektrische auto`s zouden rijden. Vroeger is verleden tijd, en de toekomst is nu. De elektrische auto is in volle gang in opkomst. In elke straat zie je inmiddels al een of meerdere elektrische auto`s staan. Op zeer veel plekken kun je de elektrische auto opladen. Thuis, op je werk, maar natuurlijk ook onderweg. Maar is ons netwerk hier wel op berekend? Kan je heel Nederland bereiken met je elektrische auto? Kun je overal heen waar je heen wil?

Hoe gebruiken we de laadpalen?

Er zijn twee manieren waarop een laadpaal gebruikt wordt. In het begin, lees een paar jaar geleden, waren er hoofdzakelijk alleen zakelijke elektrische rijders, die heel Nederland doorkruisen en snel hun auto opladen. Tijd kost geld, dus hoe sneller hoe beter. Maar doordat de elektrische auto`s steeds populairder worden, is er een andere groep bij gekomen, de parkeerders. Zij parkeren hun auto bij hun werk, de winkel, een concert, of bij een voetbalwedstrijd. Zij hoeven hun auto niet snel op te laden. En hebben de tijd. Dit bepaald welke laadpalen er op welke locaties moeten komen. Snellaadpalen, of normale palen. 

Onderzoek

Op dit moment worden er overal voorzieningen getroffen om ervoor te zorgen dat je overal je auto opladen kunt. Het plaatsen van de laadstations en het kiezen van de locaties moet zorgvuldig gebeuren. Hier is veel onderzoek voor nodig. Hierbij wordt gekeken naar hoe de elektrische auto`s gebruikt worden, hoeveel auto`s er zijn en hoeveel deze auto`s gemiddeld rijden. Maar ook wordt er gekeken naar het aanwezige elektriciteitsnet, de woonwijken of parkeerterreinen waar de installaties moeten komen, noem maar op. Door dit alles te combineren, worden er slimme laadnetwerken gegenereerd. Hierdoor wordt heel Nederland overal bereikbaar voor de elektrische rijders.

Action cam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *