Een tweedehands auto kopen – tips

Ben je van plan om binnenkort een auto aan te schaffen, omdat je recentelijk je rijbewijs hebt gehaald? Of omdat je simpelweg toe bent aan een nieuwe auto? Dan kun je ervoor kiezen voor een splinternieuw exemplaar te gaan, maar vaak zijn tweedehands auto’s gelukkig ook gewoon prima (en daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper). In dit artikel vind je een aantal tips bij het kopen van een tweedehands auto. Er zijn immers verschillende zaken waar je op kunt letten bij de aankoop ervan.

Ga op onderzoek uit

Bedenk op welke manier je een auto wilt kopen. Zoek je daarvoor op Marktplaats of andere websites waar mensen hun auto aanbieden, of kies je ervoor om een auto te importeren? In het eerste geval is het goed om te achterhalen waarom de verkoper de auto wegdoet. Mankeert er bijvoorbeeld iets aan, of is hij of zij simpelweg zelf toe aan een nieuwe auto? Kijk ook of de koop realistisch is. Vergelijk de prijs met soortgelijke modellen, bijvoorbeeld op dezelfde website.

De staat van de auto

Er zijn een aantal zaken die je zou moeten controleren, alvorens je akkoord gaat met de aankoop. Check bijvoorbeeld of de banden voldoende profiel hebben. Daarnaast is het van belang dat de auto niet te veel roestplekken heeft. De kofferbak is een plek waar veel lekkage voorkomt. Ruikt het er een niet zo lekker? Dan kan het best zo zijn dat er iets lekt.

Maak een proefrit

Uiteraard is het noodzakelijk om allereerst een proefritje te maken. Let er hierbij op of je vreemde geluiden hoort en of de auto wel stabiel is. Overigens hoort de motor zonder onderbrekingen te draaien en zou het toerental niet moeten schommelen. Check ook goed of de koppeling soepel schakelt. Is dat niet het geval? Dan kan het zo zijn dat de koppeling versleten is.

Zakelijk rijden?

Ga je de auto zakelijk gebruiken? Neem dan eens een kijkje op https://www.europetrack.eu/. Op Europetrack vind je meer informatie over onder andere rittenregistratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *