Een fietsbel op een racefiets monteren

fietsen

Een fietsbel op een racefiets plaatsen is niet iets wat je met liefde doet. Het ziet er niet zo mooi uit en het is eigenlijk ook niet zo goed voor je prestaties. Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat je nog altijd gewoon op de openbare weg fietst. Je hebt dus eigenlijk wel gewoon een bel nodig om veilig door het verkeer te kunnen manoeuvreren. Het is daarom dus ook goed om te kijken welke bel je het best kunt nemen en hoe je deze moet monteren. Daar zijn meer opties voor.

De bel die je niet ziet

Als het gaat om de beste keuze voor een bel op de racefiets, dan kijk je niet alleen maar naar de goede werking. Je kijkt juist ook naar andere factoren die een rol spelen. Zo is het bijvoorbeeld fijn wanneer de bel niet of bijna niet te zien is. Daardoor blijft je racefiets er gewoon mooi en strak uitzien. Het is wel heel fijn om te zien dat veel fabrikanten je die mogelijkheid bieden tegenwoordig. Zo kan je dus toch gewoon van de bel gebruikmaken, maar blijft je fiets ook in de beste staat.

fietsbel racefiets

Gemakkelijk in gebruik

Het is vooral ook fijn wanneer de fietsbel gemakkelijk in gebruik is. Zo wil je bijvoorbeeld de bel precies op de juiste plek plaatsen. Dat maakt het wel zo fijn voor jou als je op snelheid ligt. Je wilt de bel er echter ook simpel af kunnen halen wanneer je op plekken rijdt waar je hem niet nodig hebt. Al dit soort kenmerken zijn misschien minder belangrijk voor een gewone fietsbel, maar op een racefiets speelt dit een grote rol. Het is goed om te weten dat je daar dus ook gewoon je keuze op kunt bepalen. Er is veel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *