De functie van een remklauw in je Volvo s40

autopartsonline

Van het complete remsysteem is de remklauw in je Volvo s40 misschien wel het belangrijkste. Natuurlijk werken alle componenten samen, maar de remklauw vormt de kern daarvan. Het remsysteem is wat een auto veilig maakt. De belangrijkste onderdelen in het remsysteem zijn:

  • de remklauw
  • remblokken
  • remschijven
  • de remslang

Zonder deze onderdelen kan een remsysteem onmogelijk functioneren.

Tijdens de APK

Een APK is een keuring. De afkorting staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het is een wettelijk verplichte keuring die voor heel Europa geldt. Met de APK toon je aan dat je auto veilig is en dus de weg op kan. Het is verplicht om de auto te laten keuren anders ben je niet verzekerd bij ongelukken. De technische staat van een auto wordt tijdens zo’n keuring uitvoerig bepaald. Wanneer het nodig is actie te ondernemen door bijvoorbeeld een onderdeel te vervangen, dan geeft de monteur dit tijdens de keuring aan. Je kunt er dan voor kiezen om dit ter plekke te laten repareren. 

Remsystemen

Met name de remsystemen worden natuurlijk uitvoerig gecontroleerd bij de keuring. Een niet functionerend remsysteem is namelijk meer dan een ongemak: het kan ernstige ongelukken veroorzaken die niet alleen jou maar ook andere weggebruikers schaden. Daarom ligt er tijdens zo’n keuring een flinke nadruk op dit remsysteem, waarvan de remklauw onderdeel is. 

autopartsonline

Een probleem met de remklauw

Hoe weet je nu of de remklauw een probleem vertoont? Wanneer een auto remt, dan drukt de remklauw op de remblokken. Als er dus iets verandert in het remmen, dan is dit waarschijnlijk een probleem met het remsysteem. Remt je auto langzamer dan voorheen of met een langere remweg? Zorg dan dat je op korte termijn langs een garage gaat. Slijtage aan de remmen is namelijk nooit goed, maar mag vooral niet verslechteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *