Geen categorie

Autorijschool verzekering

Help! Mijn dochter gaat rijlessen! Het is een bijzonder moment: Je oudste dochter gaat voor het eerst op pad met een rijinstructeur voor haar allereerste rijles. Je ervaart een mengeling van trots en angst. Gelukkig heb je een goede rijschool uitgekozen.

De keuze voor een rijschool is er echter wel eentje waar je even de tijd voor moet nemen. Je wilt immers kiezen voor een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige rijschool en niet voor degene met de meest flitsende autoreclame. Idealiter kies je voor een autorijschool waar je al bekend mee bent of zelfs al enige ervaring mee hebt.

Heb je niet direct ervaring met een rijinstructeur in je omgeving, dan moet je even research naar op het internet. Een van de aspecten waar je op kunt beoordelen is of de eigenaar een autorijschool verzekering afgesloten heeft. Dit is een verzekering speciaal voor autorijschoolhouders om zichzelf te verzekeren tegen kleine en wat grotere ongelukjes. Wanneer je dagelijks meerdere uren op de weg zit en er je geld moet verdienen, met naast je wisselende jonge personen die het rijden allemaal nog moeten leren, bestaat er een grotere kans dat het eens tot een botsing komt dan wanneer je heel sporadisch op de weg aanwezig bent.

Professionele ondernemer

Voorheen was het om precies die reden dat het voor rijschooleigenaren lastig was om een betaalbare verzekering voor hun onderneming af te sluiten. Traditionele verzekeringsmaatschappijen staan een beetje huiverig tegenover het verzekeren van een rijschool en als ze al overstag gaan, is de premie hoog. Met de introductie van de autorijschool verzekering is er voor rijschooleigenaren een betaalbaar alternatief op de markt gekomen. Het afsluiten van deze verzekering is dan ook een teken van de professionaliteit van de rijschool. Als rijschooleigenaar wil je goed verzekerd les kunnen geven. Deze verzekering biedt een snelle en persoonlijke afhandeling van een schadeclaim. Dat moet een rijschoolhouder rust geven en zal de kwaliteit van de rijles alleen maar ten goede komen.