Auto leasen of kopen doe je niet alle dagen

Een auto aanschaffen kan nogal overweldigend overkomen. Zeker wanneer het de eerste keer voor je gaat zijn. Een definitieve beslissing nemen om een auto te kopen of te leasen hangt in de meeste gevallen af van je persoonlijke financiële situatie, de zakelijke behoeften en uiteraard je individuele levensstijl. Als je voorkeur uitgaat dat je na een bepaalde termijn de eigenaar van een wagen wil worden, zal je niet lang moeten nadenken. Dan is kopen de beste optie. Maar als je doelstelling is om om de paar jaar met een nieuwe set wielen te rijden en de maandelijkse autolasten te minimaliseren, dan is auto leasen de perfecte keuze.

 De voordelen van auto leasen

Het grootste voordeel van auto leasen zijn de lagere kosten bij de aankoop en het onderhoud van de auto. Leaseovereenkomsten vereisen nauwelijks aanbetalingen. In heel veel gevallen ligt het maandelijks bedrag een stuk lager en heb je de mogelijkheid om over de zoveel tijd een nieuwe auto in handen te hebben. Met een lease auto huur je voor een bepaalde vastgestelde periode een wagen. De gemiddelde looptijd ligt tussen de 3 en 4 jaar. Je betaalt eigenlijk alleen maar voor het gebruik van de vierwieler. Leasen van een auto voor ondernemers levert ook fiscale voordelen op.

 Elke paar jaar nieuwe auto en zorgeloos onderhoud

Voor heel veel mensen is het heel belangrijk te kunnen rondrijden met het nieuwste automodel. Wanneer jij een van deze mensen bent, is het aan te raden om een auto te leasen. Dit is ongetwijfeld de beste keuze. Als de duurtijd van je leasecontract is afgelopen kan je de wagen opnieuw inleveren en staat een volgende fonkelnieuwe wagen klaar. Heel veel nieuwe wagens geven een garantie van drie jaar. Als je een leasecontract afsluit zit in die maandelijkse prijs niet alleen het onderhoud, maar ook de wegenbelasting, autoverzekering en onderhoudskosten automatisch inbegrepen. Op die manier elimineer je onvoorziene onkosten en zorgt auto leasen voor extra mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *